Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Κερδισμένοι και οι δύο

Και επισήμως ο Πετρ Τσεχ ανήκει στην Άρσεναλ, καθώς προχθές ανακοινώθηκε από την διοίκηση των «κανονιέρηδων». Δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ότι η απόκτηση του έμπειρου τερματοφύλακα συγκαταριθμείτε στις καλύτερες κινήσεις της ομάδας τα τελευταία χρόνια και στη μεγαλύτερη έως τώρα μεταγραφή της καλοκαιρινής περιόδου.

Την περσινή σεζόν ο Κουρτουά «έκλεψε» τη θέση βασικού από τον Τσεχ, αφού ο Μουρίνιο προτίμησε να δώσει την ευκαιρία στον καλύτερο νέο τερματοφύλακα να κάνει το παραπάνω βήμα της καριέρας του. Κάτι αντίστοιχο που είχε κάνει ο ίδιος ο Μουρίνιο 11 χρόνια πριν με τον Τσεχ και τον Κουντιτσίνι. Παρόλο, που ο Τσεχ δεν ήταν ευχαριστημένος, παρέμεινε έως το τέλος της σεζόν, χωρίς να επιλέξει την «εύκολη» λύση της μεταγραφής. Ήταν αναμενόμενο όμως πως αρκετές ομάδες θα τον είχαν βάλει στο μεταγραφικό τους στόχαστρο.


Ο Τσεχ κατέληξε στην Άρσεναλ, η οποία με αυτή την απόκτηση θα ενισχύσει την θέση του τερματοφύλακα. Ο Αρσέν Βενγκέρ πλέον διαθέτει έναν έμπειρο και άξιο εμπιστοσύνης γκολκίπερ, που εμπνέει σιγουριά κάτω από τα δοκάρια, κάτι που απουσίαζε τα προηγούμενα χρόνια από την Άρσεναλ. Κερδισμένη δεν βγήκε μόνο η Άρσεναλ, αλλά και ο ίδιος ο Τσεχ. Ο άλλοτε «κέρβερος» της Τσέλσι, έχει την ευκαιρία να αποδείξει πως μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο, πρωταγωνιστώντας ξανά και δηλώνοντας «παρών» στα δύσκολα.

Ο Κουρτουά, από την δική του πλευρά, έχει τις προδιαγραφές και διαθέτοντας πολύ καλά στοιχεία, έχει δυνατότητα να εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες. Πλέον δεν θα νιώθει την πίεση της προηγούμενης σεζόν κι αυτό διότι πλέον δεν θα δέχεται την «απειλή» του Τσεχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου