Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

Η πιο μεγάλη αποτυχία στη σύγχρονη ιστορία του

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε έναν εφιαλτικό αποκλεισμό στη «Λεωφόρο» και τον πιο οδυνηρό στη σύγχρονη ιστορία του απέναντι στην άσημη Γκαμπάλα, με την οποία πολλοί περίμεναν μία δεδομένη και άνετη πρόκριση. Το ποιοτικό «χάσμα» που χωρίζει τις δύο ομάδες δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο και δεν χωράνε δικαιολογίες, αφού ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα με μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά ματς.

Ο μη αναμενόμενος αποκλεισμός καθιστά ζοφερό το μέλλον του Αναστασίου στο «τριφύλλι», για τον οποίο έχει αρχίσει ήδη η «μουρμούρα» και με τις ικανότητές του να επιδέχονται αμφισβήτησης. Το διετές πλάνο του Έλληνα τεχνικού και της διοίκησης πετάχτηκε στα σκουπίδια χθες βράδυ. Ο κόσμος έκανε υπομονή επί δύο έτη, η ομάδα έθεσε τον πήχη ψηλά για την φετινή της πορεία τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη, όμως πλέον τα ψέματα τελείωσαν και ο κόσμος πρέπει να αποδεχθεί την σκληρή πραγματικότητα. Είναι δύσκολο να βλέπεις μία ομάδα με τέτοια ευρωπαϊκή οντότητα, όπως ο Παναθηναϊκός, να υποτάσσεται σε μία ομάδα, της οποίας η είσοδος στους χρυσοφόρους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έμοιαζε με «θαύμα».

Ο κόσμος περίμενε σπουδαία πράγματα από τον φετινό Παναθηναϊκό. Πραγματοποιήθηκαν καλύτερες μεταγραφικές προσθήκες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, που παρόλο δεν έχουν βοηθήσει, ο Αναστασίου με δύο χρόνια «φορτίο» στη πλάτη του είχε αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία και όλοι ήλπιζαν σε μία αλματώδη πρόοδο, η οποία όχι μόνο δεν ήρθε αλλά οι διαδοχικές αποτυχίες καθιστούν τον Παναθηναϊκό σε μία «κρίση» που καλείται να διαχειριστεί σωστά ο προπονητής. Σίγουρα η ομάδα περνάει δύσκολες ώρες, αλλά η εξυγίανση αυτή την στιγμή είναι ο μοναδικός στόχος.

Τώρα, χωρίς ευρωπαϊκή συμμετοχή, οι «πράσινοι» έχουν καθήκον να κάνουν την υπέρβαση εντός συνόρων και να «καταρρίψουν» την πρωτοκαθεδρία του Ολυμπιακού, εφόσον θεωρούνται οι επικρατέστεροι για το πράξουν. Φαίνεται αδύνατον, αν όμως ο Παναθηναϊκός δεν μπορέσει να κοντράρει τον Ολυμπιακό και να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή μέχρις εσχάτων, τότε θα μιλάμε για μία άκρως αποτυχημένη χρονιά.


Μαζί με τον προπονητή, είναι αναγκαίο ο Παναθηναϊκός να αλλάξει νοοτροπία. Ο Αναστασίου προσπάθησε να εξελίξει την ομάδα, αλλά αυτή έχει όρια. Ο Παναθηναϊκός δεν βρίθει από τεράστια ονόματα στην ενδεκάδα και ορισμένοι αποδεικνύονται κατώτεροι των προσδοκιών. Ο αποκλεισμός φυσικά είναι και επιζήμιος στα οικονομικά, καθώς οι «πράσινοι» διακύβευσαν την πορεία τους στην ευρωπαϊκή συμμετοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου