Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015

Συμπεριφορά, επιεικώς απαράδεκτη

Στον αγώνα με την Άρσεναλ, δεν ήταν λίγες οι στιγμές που ο Ντιέγκο Κόστα δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον εκνευρισμό του. Φυσικά, τον έχουμε πλέον συνηθίσει σε καβγάδες, που δημιουργεί ο ίδιος, αφού σχεδόν σε κάθε παιχνίδι προσπαθεί να βρει πρόφαση για έριδα και φασαρία με τους αντιπάλους και πολλές φορές από το πουθενά ή για ένα αντικανονικό, αλλά μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια, μαρκάρισμα. Η κατάσταση, όμως, με τον πολιτογραφημένο Ισπανό επιθετικό έχει εκτραπεί και η ομάδα πρέπει να βρει άμεση λύση για να διορθώσει την συμπεριφορά του παίκτη.Μοιάζει φύσει αδύνατον, αλλά ο Ντιέγκο Κόστα δεν θα «γλιτώνει» πάντοτε την αποβολή. Είναι σίγουρο πως θα συνεχίσει να «αρπάζεται», αλλά κάποια στιγμή δεν θα αποφύγει την τιμωρία και ίσως τότε θέσει προβληματισμούς στην ομάδα του καθώς θα την αφήσει με αριθμητικό μειονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο.

Το πρόβλημα της συμπεριφοράς του Ντιέγκο Κόστα έχει αρχίσει ήδη να επηρεάζει και την Τσέλσι. Και αυτό γιατί ο Ντιέγκο Κόστα έχει περισσότερο στο μυαλό του στο να τσακώνεται και δημιουργεί κόντρες με τους τσαμπουκάδες του, παρά στο να κάνει το καθήκον του.

Ο εκνευρισμός του δεν μετατρέπεται  σε πάθος για να το βγάλει στον αγώνα, αλλά αντιθέτως, επιδρά κατά του και δεν μπορεί να αγωνιστεί με «καθαρό» μυαλό.
Την συγκεκριμένη στιγμή, δεν υπάρχει καλύτερος επιθετικός από τον Ντιέγκο Κόστα στο ρόστερ του Μουρίνιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο εν λόγω παίκτης μπορεί να κάνει αυτά που έχει στο νου του. Η ομάδα πρέπει να βρει άμεση λύση στο (ψυχολογικό) πρόβλημα του Ντιέγκο Κόστα, διαφορετικά το ζήτημα θα μεγαλώσει. Και πιστέψτε με, ότι οι «μπλε» έχουν να ασχοληθούν με πιο σοβαρά αγωνιστικά θέματα, που θέλουν να διορθώσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου