Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

Το πάθος έχει ένα μοναδικό δρόμο στη συνέπεια


Η ροή της ζωής κυλάει με στόχους που θέτουμε οι οποίοι μας καθορίζουν σε όλα τα επίπεδα. Σε επίπεδο συναισθηματικό, στην καθημερινότητά μας και στον χρόνο που καταναλώνουμε για να φτάσουμε στο ευκταίο αποτέλεσμα. Ένας στόχος είναι απόρροια μίας ασχολίας στην οποία δεσμεύουμε την ενέργειά μας με ζέση και ενθουσιασμό. Είναι το πάθος μας, το οποίο το εκτελούμε δίχως αντάλλαγμα και μοναδικός μας σκοπός είναι η εξέλιξη.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος τι είναι αυτό που αγαπάει πραγματικά και για το οποίο θα μπορούσε να θυσιάσει πολύτιμο χρόνο. Η καθημερινότητά μάς οδηγεί με ξεκάθαρο τρόπο σε αυτό που κάνουμε ανιδιοτελώς με αφοσίωση. Η επιθυμία σημαίνει αξία για το πάθος μας και αν αυτή χαθεί τότε ο νους μας το υποβαθμίζει. Το πνεύμα μας, βαθύτερα μπορεί να μας ξεκαθαρίσει εάν όντως αυτό που θεωρούμε πως αγαπάμε, το θέλουμε πραγματικά με απώτερο σκοπό να μας «γεμίζει» και να δημιουργεί θετικά συναισθήματα.

Είναι σαφές ότι οφείλουμε να δίνουμε το 100% της προσήλωσης μας επάνω σε αυτό και πλειστάκις να ξεπερνάμε τα εμπόδιο και τον εαυτό μας. Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιο είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες στη ζωή μας. Να παρακάμπτουμε ακόμα και τα υψηλότερα εμπόδια, που είναι βέβαιο ότι θα μας παρουσιαστούν, και ουχί να μας κωλυσιεργήσουν. Να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε με τα μέσα που διαθέτουμε για να φτάσουμε στον στόχο. Να λειτουργούμε με την κούραση, φυσική και πνευματική και να περιφρονούμε το μυαλό στη «μάχη» για το αν θα πρέπει να συνεχίσουμε. Να ελέγχουμε τον εαυτό μας και ιδίως σε στιγμές και περιόδους που οι καταστάσεις δεν λειτουργούν υπέρ μας, αλλά αρνητικά. Τότε, φαίνεται πραγματικά εάν μπορούμε να αψηφήσουμε όλα τα προβλήματα και να τα κάνουμε να δείχνουν αμελητέα μπροστά στον στόχο μας και το έργο μας, όσο επαχθές και αν είναι.

Να δείχνουμε επιμονή με ισχυρή θέληση και πείσμα. Να καταργούμε το εμπόδιο της αμφιβολίας που θα παρουσιαστεί σε ορισμένες φάσεις και θα μας κυριεύσει. Να το αντιμετωπίζουμε ως πρόκληση και ως ευκαιρία για να δοκιμάσουμε τα όριά μας. Να βρίσκουμε τρόπο να είμαστε συνεπείς. Όχι άλλοθι για να το αποφύγουμε. Οι δικαιολογίες που θα εφεύρίσκουμε θα είναι αμέτρητες, αλλά η έντονη θέληση θα τις αντισταθμίσει.

Οι λόγοι να μην τα καταφέρεις δεν είναι χειροπιαστοί. Η συνέπεια είναι η αρχή και το τέλος. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Αφοσιώνεσαι και είσαι διαρκώς στο «κόκκινο». Ξανά και ξανά. Μόνο η συνέπεια και η προσήλωση θα σε φτάσει στο σημείο που στοχεύεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου