Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Δεν ευσταθεί το σετ

Έπειτα από το 1-1 του Λονδίνου, το σετ αποδόσεων στη ρεβάνς ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Τσέλσι ξεκίνησε και παρέμεινε με μία μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στα σημεία. Το ποντάρισμά μου και ο τρόπος σκέψης στη πρώτη ανάγνωση των αποδόσεων που προσφέρουν οι στοιχηματικές εταιρίες δεν άλλαξαν.

Δεν βρίσκω καμία λογική εξήγηση που να δικαιολογεί τον «φθηνό» άσο. Δικαίως φαβορί είναι η ομάδα του Βαλβέρδε και δεν αντιλέγω, όμως η απόδοση είναι απαγορευτική, αμιγώς στοιχηματικά. Δεν είναι το γεγονός ότι αγωνίζονται δύο μεγάλες ομάδες και ερίζουν για την πρόκριση που σαφώς δεν έχει κριθεί. Το σετ δεν αντιπροσωπεύει τα πεπραγμένα του πρώτου αγώνα. Διαγράφει την ανωτερότητα της Τσέλσι στο Λονδίνο, η οποία είχε μοναδικό μελανό σημείο το λάθος που οδήγησε στην ισοφάριση.

Παρουσιάστηκε προσηλωμένη και μπλόκαρε την Μπαρτσελόνα που είχε καθολική κατοχή. Ο Βαλβέρδε δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα που την βάζει σε θέση οδηγού απόψε. Οι συνθήκες φέρνουν στο νου τον επαναληπτικό της Βαρκελώνας όπου η Τσέλσι προκρίθηκε με 2-2 σκορ. Σε μία σεζόν που αντιμετώπιζε αγωνιστικά προβλήματα μέσα στην αβεβαιότητα και τελικά πραγματοποίησε την έκπληξη και έφτασε στην κατάκτηση της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης. Βέβαια, τότε διέθετε στο δυναμικό της παίκτες με εμπειρία που είχαν σφυρηλατηθεί μέσα από μεγάλα και κρίσιμα παιχνίδι και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά.

Πανομοιότυπες οι προσφερόμενες αποδόσεις το 2012 με ξεκάθαρο φαβορί την Μπαρτσελόνα, που πληρώνει όσο να επικρατήσει κόντρα στη Λας Πάλμας και σε ομάδες μικρότερου βεληνεκούς επί Ισπανικού εδάφους. Το παιχνίδι δεν θα γίνει σε αγωνιστικές ειδυλλιακές συνθήκες για τους Καταλανούς. Στο Λονδίνο εγκλωβίστηκαν με τον τρόπο που αμύνθηκε η Τσέλσι και παρότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην σκοράρουν, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κινδύνους προς την εστία τους.

Οι «μπλε» δεδομένα πρέπει να σκοράρουν προκειμένου να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους. Εάν καταφέρουν να κρατήσουν στο μηδέν την Μπαρτσελόνα για μεγάλο χρονικό διάστημα θα είναι συν και θα βρίσκονται μέσα στη πρόκριση.

Ο αγώνας θα έχει έντονο ενδιαφέρον τακτικά. Θεωρώ πως έχει εκτιμηθεί λάθος και σαφώς είναι πιο οριακός. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν τα γραφεία στοιχημάτων έχουν επηρεαστεί από την μέτρια φετινή πορεία της Τσέλσι στο εγχώριο σκέλος. Παρόλα αυτά, όπως έχω γράψει ξανά, σε τέτοιους τύπου ματς η φόρμα και τα στατιστικά δεν είναι ύψιστης σημασίας παράμετροι για να εξασφαλίσουμε συμπεράσματα.

Δεν δικαιολογείται με κανένα επιχείρημα ο άσος και κυρίως για στοιχηματικούς λόγους θα ακολουθήσω την αξία στην κόντρα. Οι πιθανότητες της Τσέλσι δεν έχουν εκλείψει και με οδηγό την εμφάνισή της στο «Στάμφορντ Μπριτζ» που ήταν υπόδειγμα ανασταλτικών καθηκόντων στην οχύρωση των μετόπισθεν, μπορεί να βγάλει χαρακτήρα και να δείξει αντισώματα. Βέβαια, το παιχνίδι προϋποθέτει απόλυτη προσήλωση και αψεγάδιαστη αμυντική λειτουργία. Πάντως, δεν υφίσταται αναμέτρηση των δύο άκρων όπως δείχνει η διαμόρφωση των τιμών.

21:45 ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΤΣΕΛΣΙ: Χ2 (3.00)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου